Sunday, April 22, 2012

How to make chocolate barkThere are many ways to have fun with chocolate bark. You can use dark or white chocolate, add nuts or dried fruits for an added kick. Today, I'm making thin pieces of chocolate bark to use as a side garnish for my mini creme brulee. They are super easy to make but will look like you spent all day on them! Whatever the occasion, they are soooo much fun to make and will surely please all of your guests!

You will need:
Good dark chocolate(I like Lindt)
White chocolate
Some sort of plastic sheet(or parchment paper)
Cookie sheet
Piping bags or ziplock bag

Place your parchment paper or plastic transfer sheet on a cookie sheet and set aside. Watch the video below to see where I got my plastic transfer sheet.

Take your dark chocolate and chop it up into smaller chunks. Microwave for 1 minute(if you are using a full bar of chocolate), remove and stir. Place back into microwave, and microwave for another 15 seconds. Stir until smooth. If you need to, continue heating chocolate using 15 second increments. Don't overcook it. If you do, it will become grainy and you will have to throw it out!

Using a spatula, spread a thin layer of melted chocolate onto your plastic transfer sheet. Reserve a small amount and place into a disposable piping bag for later use. Place the chocolate in the fridge and allow to harden while you continue with the white chocolate.

Melt your white chocolate using the same process as stated above. Place it into a disposable bag and snip off a tiny bit off of the end. Start to drizzle the white chocolate over the dark chocolate using whatever technique/design you'd like! Allow the white chocolate to harden before drizzling some dark chocolate over the tops as well. Place finished product in the fridge and allow to harden overnight. Break up pieces of your chocolate bark and use it in whatever way you'd like!

Notes: If you want to get real fancy, online stores carry sugar transfer sheets with beautiful and intricate designs that transfer onto your chocolate once hardened. I plan on ordering some next week and I will post a video on the outcome soon!! Until then, thanks for stopping by and watching the vid!! :)

1 comment:

 1. Nha đam mật ong chữa ung thư có tốt không ?Hầu hết chúng ta, nhất là những cặp đôi trẻ và khoẻ mạnh đều nghĩ rằng chúng ta có thể thụ thai tự nhiên và sinh con khi chúng ta muốn. Nhưng không phải lúc nào cũng đơn giản như vậy
  Nha đam ăn sống được không - có tác dụng gì ?Nếu không biết điều này, bệnh tình sẽ trở nên trầm trọng hơn, thậm chí có thể gây tổn thương thần kinh ung ương, ung thư da hay tử vong.
  Hạt sen sấy khô có tác dụng gì – giá bao nhiêu ?Bệnh thủy đậu đang vào mùa và trẻ em là đối tượng dễ bị nhiễm bệnh nhất do khả năng miễn dịch yếu.
  Hạt sen tươi có công dụng gì – giá bao nhiêu ?Tuổi dậy thì là một giai đoạn quan trọng trong cuộc đời một con người, trong giai đoạn này có nhiều biến động về tâm sinh lý ở trẻ.
  Đu đủ chín có tác dụng gì với bà bầu?Hạt sen là một thực phẩm được rất nhiều người yêu thích. Tuy nhiên, không phải ai cũng biết và khám phá hết những công dụng tuyệt vời của hạt sen.
  Uống nước chanh tươi vào buổi sáng có tác dụng giảm cân không?Ở loài hươu có một bộ phận có khả năng tái sinh trọn vẹn, đó chính là sừng hươu. Đây là cấu trúc lớn được tạo thành từ xương và tăng trưởng hằng năm, chết đi, rụng xuống và rồi lại tái sinh
  Đu đủ đực là gì – nấu món gì ?Anh chàng hài độc thoại dưa leo là ai? có lẻ không còn lạ lẫm với các bạn trẻ chúng ta phải không nhỉ? Không phải là một nhân vật đình đám trong làng điện ảnh, showbiz nhưng cái tên Dưa Leo luôn được nhiều người biết đến
  Nha đam và nước vo gạo có tác dụng làm đẹp gì ?Dưa leo hay còn gọi là dưa chuột, là thực phẩm có thể nói không còn gì xa lạ với bất kì ai. Dưa leo không chỉ là thực phẩm tươi mát, ngon rẻ mà nó được xem là nguyên liệu làm đẹp tuyệt vời dành cho các chị em.
  Dịp hạ châu bán ở đâu, có tác dụng chữa trị bệnh gì ?Ngoài ra, nước dừa còn mang lại nhiều tác dụng cho sức khỏe. Cùng xem bài viết sau đây để hiểu rõ hơn vấn đề này nhé!
  Uống dịp hạ châu nhiều có tốt không, có gây vô sinh không?Trước tiên, hãy cùng điểm qua những thông tin cơ bản về loại cây bé nhỏ nhưng có tác dụng vượt trội này nhé
  Uống lá sen khô có tác dụng gì, mua ở đâu?Sen không chỉ được biết đến với vẻ đẹp thuần khiết, hay quốc hoa của Việt Nam mà còn nổi tiếng vì dược tính trên hầu khắp các bộ phận của nó, điển hình như lá sen.

  ReplyDelete

Designed with love by BDD